Formula 1 kausi 2015

Kauan eläköön kuningas Hamilton! Moottoriurheilun kuninkuusluokan kausi numero 66 pyörähti käyntiin ja kauden ensimmäiset osakilpailut uumoilevat historian toistamista. Pystyykö kukaan nousemaan Hamiltonin ja Rosbergin haastajaksi ja rikkomaan Mercedes-tallin voittomonopolin? Tuskin, mutta ainakin yksi talli yrittää kovasti.

Betssonin mielestä historia todellakin toistaa itseään, ja F1-kausi 2015 jatkaa Hamiltonin johdolla siitä, mihin viime vuonna jäi. Tästä johtuen Betsson antaa kertoimeksi hallitsevalle maailmanmestarille vaivaiset 1.15. Tähän asti Betssonin arvio on osunut nappiin, sillä Hamilton on toistaiseksi vienyt voittopokaalin ja parhaat samppanjat kolmessa osa-kilpailussa (Australia, Malesia ja Kiina) sekä sijoittunut toiseksi Malesian osakilpailussa. Mainittakoon, että osakilpailuja on ollut tähän asti vasta neljä.

Yhden tallin ja kahden kuskin kauppa

Hamiltonin tallitoveri Nico Rosberg tulee olemaan Hamiltonin ainoa selkeä haastaja. Viime kaudella niukasti MM-sarjassa toiseksi jäänyt Rosberg haluaa seurata isänsä Keken jalanjälkiä maailmanmestariksi. Alku näyttää todella lupaavalta sillä Rosberg on sijoittunut toiseksi Australian ja Kiinan osakilpailuissa ja pronssille Malesiassa ja Bahrainissa. Ainoastaan Ferrarin Sebastian Vettel pystyi lyömään kapuloita Mercedeksen rattaisiin.

Hamiltonin ja Rosbergin välinen taistelu näkyy myös valmistajien puolella. Oraakkeli Betsson näki taas kerran tulevaisuuteen antamalla Mercedeksen valmistajien mestaruudelle kertoimeksi 1.02. Kautta on toki vielä jäljellä eikä mikään ole kirkossa kuulutettu. Kauden 2015 aloituskuviot muistuttavat kuitenkin kovasti viime kauden tuloksia. Suotavaa olisi myös Räikkösen heräily pitkästä talviunesta – muuten tulee todella kiire.