Moto GP 2015 – Kaksirenkaiset palaavat jälleen

Vuodesta toiseen suomalaisten vaatimaton mielenkiinto Moto GP -sarjaan jaksaa ihmetyttää. Toisaalta tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun suomalainen urheilukulttuuri eroaa Keski-Euroopasta varsin radikaalisti. Oli miten oli, Moto GP -kausi 2015 starttasi käyntiin ja odotettavissa on varsin kutkuttava vuosi kaksipyöräisten suhteen.

Kaudella 2015 kilpaillaan 18:ssa osakilpailussa. Ensimmäinen osakilpailu käydään maaliskuun lopussa Qatarin radalla ja kausi päätetään Valencian radalla. Tehdastalleja nähdään kymmenen kappaletta, joista neljä on italialaisia, kolme Japanista ja loput Ranskasta (1), Belgiasta (1) ja Puolasta (1). Tehdastallien lisäksi osakilpailuihin osallistuvat myös neljä niin sanottua avointa tallia. Viime vuoden puolustava maailman mestari Marc Marquez ajaa toisen profiilikuskin Dani Pedrosan kanssa Repsolin Hondan väreissä. Kun taas ratamoottoripyöräilyn elävä legenda Valentino Rossi kaasuttelee Movistar Yamahan raketilla.

Kahden kauppa?

Entinen maailmanmestari Rossi on aloittanut kauden varsin räväkästi voittamalla (tähän asti) kaksi kolmesta osakilpailusta. Hallitseva maailmanmestari Marquez on vastannut Rossin haasteeseen yhdellä voitolla. Marquez saattaa kuitenkin vasta lämmitellä, sillä hän valloitti paalupaikan kahdessa osakilpailussa. Näin ollen mestaruus tullaan jakamaan hyvin todennäköisesti näiden kahden vauhtimiehen välillä. Toki ei kannata missään tapauksessa aliarvioida myöskään Dani Pedrosan kokemusta, sillä vuosikymmenen kokemus sarjasta sekä kahdeksas sija kaikkien aikojen voittolistalla kannattaa noteerata vakavasti. Sama pätee myös amerikkalaisen Nicky Haydenin nälkään palata viimein maailmanmestariksi vuoden 2006 jälkeen.

Koska kuskit ovat luonnollisesti maailman ehdotonta eliittiä, eivätkä he sorru turhiin virheisiin, erot voittajan ja häviäjän välillä ovat marginaalisia. Näin ollen itse moottoripyörien erot tekniikan suhteen tulevat ratkaisemaan mestaruuden. Toisaalta harjoittelukauden aikana mm. Valentino Rossi työskenteli kovasti uuden ajotyylin kehittämisessä. Tämä on aina riskipeliä, sillä pieninkin ajovirhe kostautuu välittömästi.

Jännittäviä uudistuksia

Sarjan sääntöihin ollaan myös puututtu muutamilla uudistuksilla. Esimerkiksi tehdastalleilla on kauden aikana käytössään ainoastaan viisi moottoria, kun taas avoimen luokan tallit saavat käyttöönsä 12 moottoria (mikäli talli ei ole voittanut kuivan kelin kisaa tai osallistuvat sarjaan ensimmäistä kertaa vuoden 2013 jälkeen). Avoimet tallit käyttävät MotoGP ECU-ohjelmistoa, kun taas tehdastallit voivat ohjelmoida viralliseen ECU:un omat sovelluksensa. Polttoaineen suhteen avoimet tallit saavat käyttöönsä 24 litraa ja tehdastallit 20 litraa ”löpöä”.

Kuullanko kauden aikana Italian rytmikästä kansallislaulua vai Espanjan mahtipontista hymniä? Vai yllättääkö joku toinen ilmoittautumalla kauden alkuvaiheessa mestaruuskilpailuun? Tämä jää nähtäväksi, mutta yksi asia on varma: kausi 2015 on jännittävämpi kuin koskaan.